Wednesday, August 3, 2011

JB + Gigi

Salam..
Hi all. been a while kan takde update.
Sebenarnya..sibuk + malas + xde masa + lame excuses yg biasa saya bagi tiap kali tak update blog :P.


Oh haritu saya dapat merealisasikan impian saya yang ni. Alhamdulillah tercapai jugak.


Btw last week sangat horror sebab :


1. Saya cabut wisdom tooth kanan through minor surgical on Rabu 9am (27 Julai 2011). Dapat mc 3 hari.
2. Lepas settle surgery terus balik rumah and packing beg untuk 4 beranak..by 3pm, fetched ank2 from school dekat Putrajaya and off to JayBee. Kenape pergi jgk even baru lepas cabut gigi? Yela kalau tak ikut nanti duduk rumah jaga little monster 2 orang tu sorang2 tanpa husband...dengan sakit gigi. Ko sanggup?? Hakak x sanggup u olls.
3. On the way bius dah hilang, sakit pun datang. Anak2 bosan dan penat dalam kereta buat hal nanges2 mengamok2 + saya kesakitan gigi. Nice!
4. Oh dan saya tak boleh makan sbb sakit and still darah keluar, gauge (yeke spelling cmni?) pun masih dalam mulut. Maka kelaparan sepanjang perjalanan. Super Nice!
5. Reached JB dh malam sbb traffic was terrible I tell u. Worst than KL kot JB ni. Check-in dekat The Zone Hotel, dinner (time ni darah dah stop, pain killer took over, so boleh makan dengan melantak kekenyangan) and Fengsan. Soopa Doopa Nice!


Dinner 2nd day tu yang dapat merealisasikan impian makan dekat Senibong. Mula2 ingat tak jadi sebab husbandku capek amat berjumpa client dan mengadap jam seharian. Tapi "demimu..segala kukurniakan, susahku senangkan agar hajat dipenuhi....cewah...." katanya..lagipun the next day tu our 5th Anniversary, so dia menggagahkan diri jugak. Wee..dapat makan lobster steam telur, udang goreng nestum, ketam black pepper. RM120..lobster tau. Sambil patah2 kan ketam sambil jerit2 tgk bola bengang dengan Pussyngapore. Ketam jadi mangsa. Ryann n Ireen dah pengsan dalam kereta lagi, tapi si kecik tu boley pulak terjaga masa dekat kedai. So ketam x habes makan. Tapau.


Anyway, sebelum terlupa, Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Semoga Ramadhan kali ini kita dapat sama2 kejar pahala free..FOC ya all. Insya Allah. 


p/s - ada ulcer yang super besar dekat dengan bekas surgery gigi. Paling best, benang yang belum tertanggal tu mmg menari2 dekat ulcer tersebut. Saya rasa saya mmg kurus bulan ni.


p/ss - Happy 5th anniversary my dear hubs..memang rasa muda belia remaja lagi pastu rasa baru 5 bulan kawen. Camana 2? tapi takpe sebab sedar diri anak dah 2.hehe. Laff u..Muaxxss!!




Bye!



3 comments:

yana halim said...

sakit gigi + boleh jugak dapat makan lobster = nice + syukur. hehe..

sha said...

syukur Alhamdulillah

iezam said...

ye syg..i luf u too..mmwwahh.and mcm biasa i loike!!!!