Friday, May 11, 2012

Happy Mother's Day!

Assalam,

Long silent huh?..mak bz u olls..hehe.
I have so much worries in my head, sebab next week saya perlu ke Sabah (KK-Keningau-Kudat-Kundasang) 4 hari. Serius risau.
Ireen masih bfeed. Ye at the age of 2yrs n 3mos masih bfeed. Although dekat nursery dia boleh bottle feed with FM, tp dekat rumah, I'm her only milk source. And saya tak pernah lagi tinggalkan dia malam..not even once. Selama saya bekerja gomen dah 4 tahun ni, saya akan mintak excuse for outstation. Ada la pergi, tapi semua saya hangkut sekali, if applicable dengan event. So memang tak pernah tinggalkan Ireen without direct bfeed malam nak tidur.
Now dah tak larat nak bagi excuse, and memang dah tak ada pilihan. Kene pergi jugak..yela sampai bila kan. Tak boleh la nak pikirkan diri sendiri je. But knowing my girl, I know It gonna be a realllll tough for my husband. Tsk..
Dalam kepala pikir nanti macamana anak-anak balik sekolah, mummy takde, nak makan, nak suap makan, nak air, nak nenen, nak itu nak ini..and the most scariest part...nak TIDO!!! Ya Allah please grant my husband the patience ya Allah..
I know my husband is the best daddy ever, will patiently look after them, layan semua kehendak anak-anak dengan sabar ..and I should not worry much. Tapi..u know..moms do nothing except worry. Hurmmmm..

But well, being a mother, sangat banyak benda yang kita korbankan sebenarnya..especially tenaga. Selagi mampu, selagi tulah akan kuatkan badan, tahankan mata, untuk 'serve' everybody in the family. Being me, yang memang jenis cepat letih, selalu tak sihat, selalu tak sedap badan, memang malas nak layan badan macam ni, tapi sebab nak serve the family..tahan kan aje. Tapi bila badan tu dah cecah tilam and bantal, memang senang terlelap dan terlena. Perempuan memang tak banyak energy..tsk..

Happy Mother's Day to me, my MAK and UMI (MIL) and semua mak, mummy to-be out there.
We are the best!

Pray for me people!
Ok Bye!


2 comments:

Azhariah Zuber said...

enjoy je kursus. semua akan ok di ruamh.

sha said...

i'Allah..thanx!