Friday, October 28, 2011

Please la Chef Wan!!

Ok..saya tengah emosi. :'(
Baru haritu saya post pasal my ex-boss story.
And today I stumbled upon this, masa bukak blog abg nara. Read this:




And little that i know that the drama thingy is referring to my dear ex-boss.
Baca ni pulak:


Surat terbuka one of the contestant.

Assalamualaikum… Abang Nara, tolonglah publish “open letter” dari saya kepada Chef Wan ini tentang komen kasar beliau terhadap Kak Emma Ibrahim, peserta MasterChef Malaysia; di mana beliau kata Kak Emma berdrama menangis bagai itu semua… Please!
Minta maaf ya Chef Wan… saya cuma nak clearkan sikit saja… bukan nak back-up Kak Emma Ibrahim pasal hight light suami coma or nak minta simpati.. no ya.. Kak Emma have to go thru all the hardship for The past 5 years. Never once any of us feel that she openly menagih simpati dengan sesiapa.
We contestants knew that. Malah dia anggap Chef Wan adalah idola in this culinary life yang baru dia nak venture since her hubby went into coma. Mungkin Chef Wan boleh comment about everything else but definitely not that harsh statement lah. I on behalf of her pun terkedu membacanya.
Adakah Chef Wan tahu masa shooting tu lah Kak Emma dapat berita yang husband dia was not well? And during the programme hati dia berdebar2? and right after the shooting dia ran back home and admitted husband dia kat ICU Putrajaya? Dan sedihnya meninggal dunia after 3 days in the hospital.
Yet Kak Emma still have to ran back to the set and do the next task? Dengan hati yang tidak tenteram. Betul Kak Emma menangis sambil memukul putih telur tu kerana tangan dia sakit sebab terseliuh kerana tersilap angkat hubby dia semasa di hospital sebelum itu?
Setahun Kak Emma menderita tidak boleh mengangkat barang berat or streneous job seperti memukul putih telor tu. Chef Wan tahu tak sampai sekarang, dah terkeluar ni tangan Kak Emma still swollen? There is definitely No DRAMA or saja2 menangis. Definitely no iintention of menagih simpati. Kak Emma do cry whenever she talked about her hubby because she LOVE HIM TOO MUCH.
Salahkah untuk menangis? Almost 5 years Kak Emma jaga husband dia yang brain-damaged due to doctors negligence. Not even once i merayu mana2 pihak to bersimpati. Dia Sangat sedih when a person yang dia adore so much, having all his books, looking forward to all his shows seumpama tiada hati perut diatas kesukaran orang lain.
Sorry for the harsh words but sincerely kata-kata Chef Wan buat Kak Emma totally depressed! Kak Emma is a tough woman. Dia jaga hubby dia for almost 5 yrs on her own tapi dia tetap seorang perempuan…
Jadi Chef Wan… saya minta maaf untuk mengatakan ini “tidak salah untuk Chef Wan meminta maaf atas statement di atas pada Kak Emma Ibrahim kan?


Husband Kak Ema dah meninggal?? Seriusly I am so heart breaking knowing this. Sedih yang sangat2 sedih. I saw her on TV on 2008 tak silap, Buletin Utama. She was traumatically cried while telling the reporter on what has happened to her husband. Husband dia koma atas kecuaian doktor. Sepatutnya dia hanya nak buat pembedahan kecil, tapi kesilapan doktor, koma!. Time tu pun dah sedih sangat. Just for ur info, she refused to see me since i quit, setiap kali nak jumpa dia nak datang visit, dia tak nak. So I got fed up and malas nak jumpa dia lagi.


Tapi dia memang tak berdrama..I know her well..her husband, her childrens.


So kita jangan sesuka hati komen pasal orang, sesuka hati sedangkan kita tak kenal pon orang tu. Reminder to myself jugak. 
Chef Wan u should watch your words next time. 
Oh I hate you!!!


:'(



3 comments:

yana halim said...

alahai chef wan.....agak2 la ponnn...huhu.

akak pun baru baca kat beautifulnara tadi. al-Fatihah utk hasben kak emma.

~Mrs Fred~ said...

I hate him too! How could he! X bolehlah nak expect org yg baru masuk tv show behave like him..

sha said...

kan. Dia tu over. :(