Wednesday, September 5, 2012

Raya ke dua

Assalam,

Well I received lotsa comments from friends and relatives, regarding my urmm.. chubby..urmm..body..weight..urmmm..fat,..urmm.. pregnant.. yes some asked me whether I'm pregnant and how sad is that.
Tell u the truth, I gained extra 10kgsss in 4 months. Yes u heard me. Sepuluh kilo!
Semuanya sebab I had stop breastfeed my girl on April. To my surprise my weight increase tremendously ever since. I always have the bad eating habit before, but my weight still at the par. But this time tak tau lah kenape mencanak naik. And my body figure slightly change, well of course bila badan naik body cutting pon berubah, but what I mean is like my ****** starts to sag, lengan pon jadi besar etc etc. I have no problem with my arms before, even badan naik pon lengan still maintain. This time around memang pelik and I benci tak suka hahhaa. So after I kaji-kaji balik and through some readings, yes memang sebab stop breastfeed and many of my friends experienced the same.

Luckily we have Ramadhan, so badan I kecik sikit sebab puasa, baju raya kene alter kecikkan, walaupun sekilo pun berat tak turun. Not even a kg. I don't know why and I'm tired of it.
So breastfeeding mummys out there, percayalah breastfeed boleh kuruskan badan. Believe it. Once stop, there u go. Tapi kalau body pesen yang beranak sepuluh pun masih macam tu, lain lah kan. I cakap pasal body macam I, yang sonang bonar nak naik tapi susah bonar nak turun.
Now I'm trying hard to get back my ideal weight, tapi ntahlah.. cuba jelah selagi mampu.

Okeyhhh..enough of weight story, jom layan gambar raya ke dua...




Ini budak sangat susah ajak bergambar sekarang. Lintas je depan terus I tarik pegang kuat suh orang snap















Orang sibuk beraya, mereka sibuk mengedar kad kawen..hehe




Gambar tak banyak, sebab lepas beraya 2-3 rumah we head back to Rembau. 
Jalan jam hazabedah! Sabak Bernam - Rembau = 6 jam. Sepatutnya 4 jam je.

Ok Bye!!


3 comments:

~Mrs Fred~ said...

Oklah tu berisi sikit.. Cute and looks more motherly, kalau x nampak cam budak aspuri Smtpd je.. Haha.. Anyway, pakai corset lah shaem, u shud try, nak tak? I msg u nanti interested. U can get ur body figure even though berisi sikit..

sha said...

bdk aspuri smtpd? hahhaaa.!! corset ada, Premium Beautiful. dlu pakai, mmg ok, now malas la kak, dah simpan dah. or maybe sbb dh sendat sgt mls nk pkai :D. yours wut brand?

~Mrs Fred~ said...

Ooh.. I'm using Elken.. Apsal x pakai lagi??!! Haishhh..