Tuesday, June 28, 2011

Kerana kasih ku turutkan jua



Sape x tau Kuih Keria...tipu!
Itu one of my faveret kuih Melayu I tell you, beside karipap. Ada banyak lagi kuih feveret rasanya tapi biasalah time nak list kan je sume tak ingat.
Tapi nak cari kuih keria yang sedap bukan mudah. Selalunya keras and liat. Potong mood betul. Dulu masa tinggal kat kuarters, makcik tu nye keria tip top da bom! ubi lebih, tepung kurang, so kuih dia lembut tp agak rangup sikit masa nak gigit. heaven.


Tips nak tau kuih keria tu sedap:
1. Rupe yang sangat hodoh
2. Bentuk bulat yang tidak simetri 
3. Bulatan dia agak leper, x kembung. pham x?..ssh la nak explain.
4. Kesimpulannya, bentuk yang hodoh la senang citer.


So setelah pencarian yang agak lama, maka berjumpalah saya dengan kuih hodoh yang sedap itu di cafe tempat saya bekerja. Dulu dia tak jual kuih tu, baru2 ni je dia jual. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .......................


Tsk ..
Tsk ..
Tsk..


Sebiji = RM0.50. Mahal kannnnn???? Serius mahal. Bukan besar pon. Dah 2 hari saya breakfast makan kuih tu RM2. baru 4 biji. Tapi kerana kasih ku turutkan Jua.. 


*Makan sambil nanges 


Hodoh kan??


6 comments:

mafuza said...

ya Allah. rasa nak pakuk je akak pakai gigi. ayat mcm haram. hahaha

NomborSebelas said...

aik..bukan donat ke tu?
hahahahaha

sha said...

mafuza - nti i appply kt hab halal jakim, bg ayt jd halal..haha..
nombor sebelas - ko nih dh x reti beza donut ngn keria ke??

ieja said...

oh my..lima posen,,siyes cekik dahi.

sha said...

mmg cekik..sib baik mkn x tercekik

yana halim said...

walaweiiii.....mahe bebeno. tapi dah tekak & perut kata nak...nak..ikutkan je la. hehe