Wednesday, February 15, 2012

Cameron Short Trip

Before entry jadi basi, baik citer cepat-cepat hehe.
So cuti panjang haritu we (the whole family-my side) went for a short trip to Cameron Highland. Kami jarang bercuti ber4 beranak saje, selalu akan pergi dengan family lain. Semua jenis suke sebok nak ikut and saya pon jenis sukee ada orang sebok-sebok nak ikut :D.
Tapi..I would say that this trip was a mistake. Sebabbbbbbbbbb....


TRAFFIC WAS SOOO FREAKING RIDICOLOUS!!
HAZABEDAH!!!!
Jam yang sangat hazabbbbb!


Lebih kurang pukul 10 gerak from Restoran Jejantas Sg. Buluh, pukul 5 camtu baru sampai pekan Brinchang! 7 jam in total..boleh sampai Kelantan u olls. Dah la Ireen demam, on the way sampai mana tah dia muntah elok2 je kene kt my jeans yang kt zip tu. Adoii..benti basuh abes jeans basah kuyup macam kencing dalam suar, pastu tukar seluar yang pesen seluar duk rumah..terus Tak diva langsung jadi kah kah!. Jeans bawak satu jewww..


Oh lupe nak cakap yang kami ikut Simpang Pulai, sebab mak saya tak nak pening ikut Tapah jalan kecik pusing-pusing. Dia tak berapa sihat. Jauh kalau ikut Simpang Pulai ni, tapi jalan elok and besar. Tak sangka la pulak jam teruk. Sampai Brinchang terus pegi pasar malam, sebab langsung tak lunch stuck dalam jam. Tapau makanan, sampai apartment Strawberi Park semua kelaparan makan tak pandang orang. Jagung Cameron ya ampunnnnn...sedap gillerrrrrr!. Manissss..lembutt..macam lemak2 gitu. Tak snap gambar makanan ye sebab lapar tahap langit ke 7. Jumpa satu stall melayu jual stoberi coklet. Akhirnya ada gak melayu jual. Sedapppppp!! (Ok nak lagi uwawawawaaaa!). Tapi jagung tetap dapat hadiah no. 1.


Sebab ramai sangat umat manusia, so abah saya malas nak pergi Tea Farm n kebun sayur-sayuran. :(. Tapi takpe sebab jumpa Opah Strawberry Farm dapat mengubat luka di hati. Strawberry jam, Strawberry juice, Strawberry muffins, Strawberry scones, Strawberry ice cream ngan ice cream Malaysia, and Strawberry pie (yang ni sold out tak dapat rasa) semua meletoppp. Must go! Apa pun, bercuti bersama keluarga memang best. Kene repeat datang sini sebab haritu tak puas.
Pasty tengok jelah gambar ye. Yang sama dalam FB je pon. hehe.







Mummy, mummy to be, Mama


View from the balcony - Ryann yang snap!






Anak bujang hensem saya :)


Us :)




Ahli rombongan




Daddy the best!



Lobby




Opah's product



Ni la dia. Tapi parking susah kat sini.





Ryann ni suke sangat dengan camera. Besar sikit mummy anta kelas ok cea cea



Ok pasni ni citer pasal trip ke Kota Tinggi pulak.
Tu pon kalau rajin ngeh ngeh..

Ok Bye!

3 comments:

yana halim said...

cantik le gambo hasil nikon...samsung tahpape gambo view dr balcony tu. Tak umphh langsung...

Azhariah Zuber said...

cameron mmg best. rasa cam nak pi lagi tapi tunggu lagi 3 thn kut

sha said...

yana-gmbr dslr lg cntik :P
azhariah - nape 3 taun?