Wednesday, December 21, 2011

Odi, Barut dan Tuam


As Salam,

Hujung bulan memang ada jualan kat auditorium (odi) sebelah blok ofis saya. Tak sampai doploh langkah dah sampai dekat situ a.k.a pusat-menghabiskan-duit orang gomen-time gaji. Gaji awal dia pon ada awal. Efisyen sungguh bab2 menghabiskan duit orang. 3/4 tudung2 dan shawl saya adalah hasil rembatan di odi. Bila orang tanya eh cantiknya tudung..beli kat mana..saya jawab odi, eh cntiknya suar tido beli kt mana..odi lagi.. sampai dorang kata odi ialah TAR Road saya. Jangan tak tau sume bende ada jual. Yang saya suka sebab harga dia lebih murah dari kedai2 dekat Bangi, Shah Alam, tp mhl sikit dari KL. Sikit Je. Ok la tewwww..

Tapi yang kezutan tadi, ada peniaga baru. Nak tau jual apa?
Jual kelengkapan berpantang. Confinement gear. Best! 
Tapi dulu masa saya preknen ko takde plak kan.
Terus teringat dekat kawan saya Zaf. Teringat jugak dekat adik ipar, Eirna. Tapi Eirna banyak sifoo, kakak2 dia je dah 4 org kot ke 5, so I kakak ipar yg kurang berpengalaman disitu. Tapi, utk Zaf, I la sifoo dia :D
Zaf ni preknen dah 5 bulan, semua bende dia refer sifoo dia. Ceh konon2 dah berpengalaman. Check list semua dengan senang hatinya dia serahkan dekat saya. 

"U dah ada barut baby?"
"Barut tu apa?"

"Nanti pantang u makan set jamu apa?"
"Kene makan ke u? Tak makan x leh eh?"

"U apply stretch mark cream tak?"
"I x letak apa2 pon u. Tak nampak pon stretch mark"

I know2..she's noob like that.
Zaf u jangan marah i ok hahahaa..

So dah kata kawan sejati kan, saya beli kan la. 

 Barut and penuam perut/pusat/bebird baby.

Kelas  barut sekarang kalerful u olls. Tapi saya tetap suke yg putih2 plain je untuk baby, nampak bersih dan suci gitew. Tapi malas nak carik, yang ada depan mata beli jelah u jangan banyak songeh ye zaf.
Penuam tu pon ada jual..senang giller. Dulu kakak ipar saya bagi pinjam penuam anak dia. Mak saya pon buatkan jugak, tapi dia tak tau cemana nak buat, tanya2 orang apa isi dalam penuam tu maka dia beli sup bunjut adabi, keluarkan isi dia, ganti dengan black pepper ahhahaaa. Kreatif i loike. 
Sebenarnya banyak dah confinement gear ni jual online, tapi mak tak preknen mak tak rajin google. Baik google baju bajan ank ngan mak skali. Eh anak je.

Ok Bye!






4 comments:

iezam said...

suka plotting citer u..hehe

Anonymous said...

whoah this blog is wonderful i really like studying your articles.
Stay up the good work! You realize, lots of people are hunting round for this information, you can help them greatly.


My blog post - mederma stretch mark therapy reviews

Anonymous said...

Admiring the commitment you put into your site and in depth information you
present. It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the same out
of date rehashed information. Wonderful read! I've saved your site and I'm including your
RSS feeds to my Google account.

my homepage - http://www.b-i-t-wiki.de/

Anonymous said...

Terrific work! This is the kind of information that are supposed to be shared across the internet.
Disgrace on the seek engines for now not positioning this put up upper!

Come on over and talk over with my site . Thanks =)

Here is my page :: just click the up coming site